Kaporta ve Boya

Kaporta ve Boya

Kaporta, araçların dış yüzeyini kaplayan sac tabakaya verilen isimdir. Araçların motor bölümü de dâhil olmak üzere bagaj bölgeleri, kapıları kaporta ile kaplıdır.

Oluşabilecek herhangi bir kaza anında aracı koruma görevi görmektedir. Aracın kaportasıyla ilgili her türlü etkinliğinden kaporta teknisyenleri sorumludur.  Kaporta teknisyenleri, Detay Otomotiv bünyesinde hizmet sunan, kaporta parça onarımı ve parça değişimi gibi alanlarda uygulamalarını sürdüren kişilerdir. Oto periyodik bakım işlerinizi yaptırıken kaporta boya işlemlerinizede mutlaka baktırmalısınız. Pendik oto servis'te “ araç kaporta tamiri” hizmeti verilen araba markaları aşağıda verildiği şekildedir. 
 
  • Fiat kaporta değişimi
  • Seta kaporta değişimi
  • Audi kaporta değişimi
  • Skoda kaporta değişimi
  • Renault kaporta değişimi
  • Ford kaporta değişimi
  • Mercedes-Benz kaporta değişimi
  • Opel kaporta değişimi
  • BMW kaporta değişimi
  • Volkswagen kaporta değişimi
Pendik araç tamir servisi Roys Grup, oto kaporta boya işlemlerinizi uzman kadrosuyla titizlikle yerine getirmektedir.

Arabaya Macun Neden Çekilir?

Pendik oto kaporta tamiri sırasında verilen hizmetlerden biride kaportaya macun çekme işlemidir. Macun çekme işlemi, araçların kaza veya darbe sonucu büyük hasarlar almasıyla birlikte oluşan bu hasarın giderilmesi için kullanılmaktadır. Araçta oluşan bu ezilme, çürük, göçme gibi hasarları tamir etmesi için kaportacıya götürülmektedir. Kaportacı oluşan hasarları çelik macun ile tamir etmektedir. Çünkü çelik macun sert ve oldukça dayanıklı bir malzemedir. Soğuğa ve suya dayanıklı olması sebebiyle araç kaporta tamiri sırasında bu ürün tercih edilmektedir. 

En İyi Lokal Boya Teknikleri?

Otomobil kaporta tamiri sırasında aracın hasarlı olan kısmının hasarsız olan kısımla aynı renge getirilmesi lokal boya ile gerçekleşmektedir.  Lokal boya işlemi sırasında hasarlı bölge olabildiğince küçük tutulur. Yama boyası ve verniği özel tekniklerle araca uygulanarak hasarlı bölge eski haline getirilir. 
 
Lokal boya; kapı, tampon, çamurluk, gibi dikey parçaların hasarını gidermek için kullanılır. Bagaj kapağı, tavan ve motor kaputu gibi bölgelerin lokal boya işlemi boyanın rengine, cinsine hasarın büyüklüğüne ve yerine göre değişiklik gösterir. Araç kaporta veya diğer yatay parçaların lokal boya işlemi uzmanlık ve titizlik gerektirir. Sedef, metalik gibi riski renklerde mutlaka uzmana danışılmalıdır. Otomobil onarım kısmında yer alan en önemli ve dikkatle yapılması gereken işlerden biridir. Uzmanın yorumu doğrultusunda parçanın lokal boya işlemi gerçekleştirilir. 
 

İlgili Konular

Güvenli Sürüş İçin Takip Mesafesi Nasıl Ayarlanır?

Güvenli Sürüş İçin Takip Mesafesi Nasıl Ayarlanır?

Güvenli sürüş için takip mesafesi çok önemlidir. Takip mesafesinin korunmadığı durumlarda arkadan çarpma gibi kazalar meydana gelmektedir

Rehbere git

Pendik Oto Sanayi

Bölge içerisinde aktif bir şekilde öne çıkan Pendik oto sanayi servisimiz sektör içerisindeki sayılı firmalar arasında yer almaktadır. Oto sanayi içerisinde birçok hizmeti temin edebilirsiniz

Rehbere git
Pendik Oto Sanayi
Direksiyon Kutusu Tamiri

Direksiyon Kutusu Tamiri

Oldukça zor tamir işlemlerinden biri olan direksiyon kutusu tamiri sayılı servis tarafından yapılmaktadır. Yedek parça değişimi açısından oldukça pahalı olan direksiyon kutusu genel olarak tamir işlemi ile çözülmektedir.

Rehbere git

Amortisörün Çalışması İçin Hangi Bakımların Yapılması Gerekir?

Amortisörler, birkaç çeşidi ile araçlarda kullanılmaktadır. Bu çeşitlerden bazıları bakım işlemi görürken bazıları ise bir kere kullanım imkânı ile piyasaya sürülmektedir. Basit bir mekanizmaya sahip olan ve ucuz amortisörlerin bakım işlemleri olsa dahi değiştirmek sonuç açısından daha önemlidir. Fakat elektriksel sistemle üretilmiş amortisörlerin değişiminin yapılması daha maliyetli olduğundan bakım işlemi görmesi daha hesaplı olmaktadır. Amortisörlerin bakım ve onarım işlemleri titizlik gerektiren bir konudur. Amortisör tamiri almak isteyen araç sahipleri, bunu işinin e...

Rehbere git
Amortisörün Çalışması İçin Hangi Bakımların Yapılması Gerekir?